Afvallen met hardlopen

Hardlopen is een prima manier om af te vallen, omdat het uw lichaam lekker laat bewegen. Ga niet als een razende van slag, want de kans is groot dat u zich blesseert en dan bent u weer terug bij af.

U bouwt uw conditie langzaam op door eerst een flink wandeltempo af te wisselen met bijvoorbeeld een minuut joggen en dit regelmatig te herhalen. Na verloop van tijd kunt u de hardlooptijd opbouwen en u zult merken dat u in staat bent langere afstanden te doen.


Door uw lichaam te bewegen verbrandt u vet en worden spieren getraind, hetgeen betekent dat uw lichaam er beter uit gaat zien, omdat spieren slanker zijn dan vet.

Vergeet tijdens het hardlopen niet te drinken. Met name water is een goed transportmiddel om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Tesamen met een gezond eetpatroon, zult u merken dat u afvalt.

Uiteraard is het belangrijk om regelmatig te bewegen. U hoeft daarvoor geen duur abonnement op een sportschool aan te schaffen. Iedere dag een flink stuk lopen met de hond doet wonderen en op het werk neemt u natuurlijk de trap in plaats van de lift.