Eten zonder koolhydraten

Meer en meer diƫten verschijnen op de markt waarbij koolhydraten achterwege gelaten worden. De koolhydraten maken plaats voor eiwitten zoals melk, yoghurt, magere kaas, mager vlees, vis, eieren en eiwitpoeders die gebruikt worden voor de vervaardiging van shakes.

Net als vetten worden koolhydraten makkelijk door het lichaam afgebroken en opgeslagen en als men niet voldoende beweegt en teveel eet, wordt het lichaam een opslagplaats.


Omdat eiwitten moeilijker afbreekbaar zijn, hebben wij langer een vol gevoel en minder de neiging om te snacken en extra dingen te eten. Als we dit voor een korte periode doen, is het geen probleem, maar op de langere termijn zal eten zonder koolhydraten constipatie geven en ons duizelig maken, omdat in eiwitten bepaalde belangrijke voedingsstoffen, mineralen en vitamines ontbreken.

Het is verstandiger om voor elke maaltijd water te drinken en een combinatie te eten van koolhydraten, goede vetten en eiwitten.