Gezond afvallen een verstandige zaak

Er is niemand die niet graag een paar pondjes of kilo's zou willen afvallen en natuurlijk moet dat zo snel mogelijk gebeuren, zodat we ons oude leventje weer kunnen oppakken. Vaak komen we dan zwaarder uit dan voor we met lijnen startten. Dit is het zogenaamde jojo-effect en kan niet als een gezonde manier van afvallen worden beschouwd. Pillen, druppeltjes, shakes en bars nemen meer en meer de plaats in van gebalanceerde verse maaltijden en regelmatig bewegen..

Afvallen gebeurt niet in een dag. Nee, een goede wijze van afvallen het eetpatroon te wijzigen. Minder vet eten, kleinere porties van zorgvuldig gekozen ingrediënten uit de schijf van 5, water drinken en natuurlijk regelmatig bewegen.


Sla nooit het ontbijt over. Het ontbijt is beslist de belangrijkste maaltijd van de dag, omdat het je de energie geeft om de dag goed te beginnen. Na een goede nachtrust is onze bloedersuikerspiegel laag. Een volkorenboterham met wat halvarine en een plakje kaas zorgt er dan voor dat u er weer even tegen kunt. En natuurlijk moeten we de suiker in onze thee of koffie achterwege laten.

En u hoeft niet op een houtje te bijten of een hongerklop te krijgen tot de lunch of het diner. U kunt zelf handige en gezonde snacks samenstellen die eenvoudig zijn mee te nemen naar het werk. Alles wat u hoeft te doen is het de avond tevoren voor te bereiden. Ook als u veel op de weg bent kunt u gezond afvallen, zelfs als het warm is. Een kleine coolertas met wat gezonde versnaperingen en mineraalwater zorgen ervoor dat u altijd iets binnen handbereik heeft.

Uiteraard is het belangrijk om regelmatig te bewegen. U hoeft daarvoor geen duur abonnement op een sportschool aan te schaffen. Iedere dag een flink stuk lopen met de hond doet wonderen en op het werk neemt u natuurlijk de trap in plaats van de lift.