Voordelen van afvallen

Een druk leven, geen tijd om te koken, geen tijd om te bewegen, een supermarket op de hoek met kant-en-klare maaltijden en een fastfood outlet op loopafstand. Het wordt het ons wel allemaal erg gemakkelijk gemaakt om toe te geven aan het eten van lege kalorieën, wat ons lichaam maar zeer tijdelijk bevredigt. De maaltijden zijn vaak te vet en te zout, wat onmiddellijk gevolgen heeft voor ons lichaam. Niet alleen komen we aan, hebben we een hoge bloeddruk en slibben onze aderen dicht, menigeen krijgt ook nog eens diabetes 2 als gevolg van een verkeerd eet- en drinkpatroon.

Deze cirkel kan alleen worden doorbroken wanneer de wil er ook echt is. Maar willen we eigenlijk wel bewegen, of is het lekkerder om passief sport te bedrijven door op de bank te zitten met een zak chips en een biertje binnen handbereik en onze sporthelden bezig te zien op de televisie?


Vaak zijn we al moe voordat we opstaan en ’s avonds willen we niet meer koken. Het is gek, maar dat is wat verkeerd voedsel en geen beweging met ons doet. Het is verbazingwekkend hoe vaak we horen dat op het moment dat de knop omgaat en men begint met lijnen en meer bewegen, dat ondanks de spierpijn en het lichte gevoel in het hoofd, men zich beter en energieker voelt.

>

Ons lichaam is zichtbaar dankbaar wanneer we onze leefwijze en ons eetpatroon positief aanpakken. Als dank voelen we ons energieker, doordat het lichaam zogenaamde happy stoffen afgeeft en dat maakt ons weer blij. Doordat we energieker zijn, voelen we ons minder moe en hebben we meer zin om te bewegen, hetgeen betekent dat we kalorieën verbranden en dus centimeters kwijtraken. De voordelen van afvallen zijn legio. Zelfs als we niet zichtbaar kilo’s op de schaal verliezen zullen mensen in onze omgeving zeggen dat we er goed uitzien, dat we meer stralen. En die positieve uitstraling moedigt ons weer aan om tijd te maken voor een gezonde maaltijd.